Heb je een crew nodig voor de opnames?

Camera, regie, licht, geluid, planning, klantcommunicatie en het waarborgen van het script. Dit zijn onder andere facetten die komen kijken bij het opnemen van een video. Beeld je eens in dat dit door één persoon gedaan moet worden. Dat is veel. Heb je dan een crew nodig? Niet per se, maar je kan je vast voorstellen dat dit nogal wat vraagt van hem of haar en dat het ergens ten koste van gaat.  

Een opnamedag waarbij iedereen op de set zich kan focussen op zijn eigen specialisme zal ervoor zorgen dat de kwaliteit een impuls krijgt, de draaidag efficiënter verloopt en de klant beter ontzorgt kan worden. Daarnaast heb je simpelweg meer capaciteit en kan je in een kortere tijd meer gedaan krijgen. Wat ervoor zorgt dat je kan werken met meer en groter materieel op het gebied van licht, geluid, camera en overige randapparatuur. 

Een voorbeeldscenario. Neem bijvoorbeeld een regisseur, cameraman en camera-assistent als basiscrew. De cameraman kan zich richten op het shot dat klaargezet moet worden, met de juiste lens, instellingen, focus, kadrering, compositie en de camera-assistent helpt hem met het klaarzetten van het licht en het geluid. De regisseur is in de tussentijd in overleg met de klant en de figuranten over de handelingen die uitgevoerd moeten worden en de inhoud. Op deze manier is er altijd een aanspreekpunt voor de klant en verloopt de draaidag soepel. 

Wil je meer weten over onze diensten of heb je nog andere vragen?

Scroll naar boven