Talentenregio gaf een succesvolle pitch en overtuigde hun opdrachtgevers met een krachtige explainervideo

Klantvraag

Talentenregio vroeg ons mee te denken over het vraagstuk: hoe kunnen wij onze opdrachtgevers overtuigen te investeren in ons plan, namelijk het organiseren van een nieuw festival voor 4000 regio-collega’s?

Een uitdaging, want hoe ga jij opdrachtgevers overtuigen én enthousiasmeren om te investeren in een idee zonder dat je al een evenement, locatie, of visueel materiaal hebt? Hoe ga je al die ideeën in je hoofd krachtig en duidelijk uitleggen? Ons advies: overweeg een overtuigende explainervideo te maken in plaats van een lange en saaie PowerPoint-presentatie.

Met een video kun je jouw verhaal op een boeiende manier vertellen, waarbij je sfeer en emotie kunt toevoegen om het idee tot leven te brengen. Door van tevoren goed na te denken over je boodschap en deze kort en bondig te presenteren, kun jij jouw opdrachtgevers volledig meenemen in je visie. Dit deden we ook voor Talentenregio in de vorm van een explainervideo.


Oplossing

In samenwerking met Talentenregio hebben we hun idee omgezet naar een script en een krachtig concept, waarbij we hun behoefte aan een energieke pitch als uitgangspunt hebben genomen. Met behulp van geanimeerde pop-ups en sfeerbeelden wordt niet alleen het verhaal versterkt, maar wordt ook de attentiewaarde verhoogd en blijft de boodschap langer hangen. Zo krijg je gevoel bij het verhaal en gaat het leven.


Creatie

We kregen de gelegenheid om niet één, maar twee video’s te produceren, elk met een unieke afsluiting. Eén versie was bedoeld voor gebruik tijdens een bijeenkomst met opdrachtgevers, gevolgd door een vraag-en-antwoordsessie. De andere versie werd gedeeld met belanghebbenden die niet aanwezig konden zijn bij de bijeenkomst. Op deze manier heeft Talentenregio een breder publiek kunnen bereiken.


Resultaat

Deborah Kleine

Communicatieadviseur Talentenregio

De video heeft er zeker aan bijgedragen dat wij een GO hebben gekregen.

“De video van Blender Media heeft ervoor gezorgd dat wij onze opdrachtgevers konden enthousiasmeren én dat we de sfeer dat het festival krijgt al konden laten proeven. De studio ziet er professioneel uit en biedt veel mogelijkheden.

De toegepaste pop-ups ondersteunen onze pitch en concretiseren de belangrijkste punten. We hebben de video ingezet tijdens een bijeenkomst met alle opdrachtgevers. Een tweede versie van de video hebben wij gedeeld met belanghebbenden die niet aanwezig konden zijn. De video heeft er zeker aan bijgedragen dat wij een GO hebben gekregen voor het organiseren van het nieuwe festival!”

Waarom Blender Media?

“Wij werken al jaren met veel tevredenheid samen met Blender Media. Blender Media luistert naar onze wensen en denkt enthousiast mee over de mogelijkheden. Of het nou gaat om filmopnames bij een van onze aangesloten organisaties of om aftermovies van onze evenementen, de samenwerking is altijd top!

Hun nieuwe studio biedt grote meerwaarde en gaan wij zeker vaker benutten voor pitches en voor het livestreamen van onze webinars.”

Hoe ga jij jouw verhaal vertellen?

Deel dit bericht

Scroll naar boven