Waarom werkt videomarketing? 

De kracht van video

Tegenwoordig is video niet meer weg te denken in ons marketinglandschap. En de rol van video zal in 2023 alleen maar groter worden. Video wordt online meer en meer omarmt en geoptimaliseerd binnen de bekende social media platforms. Jaarlijks poppen er weer nieuwe videoplatforms op die populariteit winnen. Video werkt en dat heeft een reden.

Mensen worden tegenwoordig overspoeld met online-content en daartussen wil je natuurlijk opvallen. Video raakt, zet aan tot actie, trekt de aandacht, inspireert, enthousiasmeert, overtuigd en ga zo maar door. Of je tegenwoordig nu je bedrijf wil presenteren met een bedrijfsfilm, op zoek bent naar nieuw personeel met een “werken bij” film, uitleg wil geven over een product in een productvideo, je evenement onder de aandacht wil brengen in een eventfilm. Video’s zijn hot en vooral een leuke manier van informatieoverdracht! (al zeggen wij zelf 😉).

Facts

We geven je 10 videofacts die laten zien dat video werkt:

1. Meer traffic 📈

86% van alle bedrijven zet video in als marketingtool. En nadat ze dit hebben gedaan geeft 87% aan dat video heeft geholpen om meer traffic te genereren.

2. Essentieel in de marketingstrategie 🎥

94% van de marketeers heeft ondervonden dat een video helpt om hun doelgroep te informeren over hun dienst of product. Het is daarom ook niet voor niets dat 92% van de marketeers video beschouwd als een essentieel onderdeel van hun marketingstrategie.

3. Significant meer inzet van video door bedrijven 🚀

Van alle bedrijven maakt 86% gebruik van video. Dit is een aanzienlijk verschil met de 61% in 2016. Daar komt bovenop dat 79% van de niet-video gebruikers aangeeft dat ze binnen een jaar verwachten gebruik te maken van video.

4. Verhelderd en ontzorgd 💡

Een video kan meer doen voor je product of dienst dan je denkt. Zo gaf 49% van de marketeers aan dat video hun bedrijf heeft geholpen met het verminderen in support calls. Video is een perfect middel om veelvoorkomende vragen te beantwoorden zodat jij je kan richten op andere zaken.

5. Verhoogt de conversie 🛒

96% van consumenten geeft aan dat zij een video hebben bekeken om meer te weten te komen over een product. Van deze kijkers geeft 88% aan dat een video de doorslag gaf om het product ook daadwerkelijk aan te schaffen.

6. Meer schermtijd 🖥️

In 2018 keken consumenten gemiddeld 10,5 uur per week naar online video’s. Tegenwoordig is dat gemiddeld 19 uur per week. Ook wordt video twee keer zoveel gedeeld met vrienden of familie dan alle andere vormen van media zoals blogs, product pagina’s etc.

7. De vraag naar video blijft stijgen ⬆️

99% procent van de mensen die video voor marketing doeleinden gebruikt geeft aan dat zij dit zullen blijven doen. Dat is verstandig, aangezien 88% procent van de consumenten aangeeft dat zij meer video’s van een dienst of bedrijf willen zien in de toekomst.

8. Langere “dwell” time op website 💻

86% van de marketeers geeft aan dat video hun dienst of bedrijf meer online bezoekers heeft opgeleverd. 83% van deze marketeers geeft aan dat de dwell time (de hoeveelheid tijd die een bezoeker op een site doorbrengt) aanzienlijk is verlengd door video’s in te zetten op hun website.

9. Consumenten willen meer video’s van een bedrijf of dienst ❤️

99% procent van de mensen die video voor marketing doeleinden gebruikt geeft aan dat zij dit zullen blijven doen. Dat is verstandig, aangezien 88% procent van de consumenten aangeeft dat zij meer video’s van een dienst of bedrijf willen zien in de toekomst.

10. Winst maximalisatie 💵

87% van de marketeers geeft aan dat video hun bedrijf of dienst winst oplevert. 74% gaf aan dat video een stabielere winst oplevert dan foto’s of tekst. 68% durft zelfs te zeggen dat video beter werkt dan betaalde advertenties op Google.

Bron: WYZOWL – Video Marketing Statistics 2022 Report & Biteable

Overtuigd? En wil je weten wat videocontent voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Blender Media laat video content voor jou werken!

Deel dit bericht

Meer artikelen die je misschien interessant vindt...

Scroll naar boven